Augi ziedēs griezdamies. 3 labākie mēslojumi istabas augiem, kurus varat pagatavot no organiskajiem sadzīves atkritumiem

Tas ir svarīgi, ka istabas augi saņem visus nepieciešamos barības elementus stiprumam un sulīgai augšanai. Jums nav jāpērk dārgas minerālmēslu pudeles veikalos.

Uzziniet, kā pagatavot mēslojumu zaļajiem mājdzīvniekiem mājās no organiskajiem sadzīves atkritumiem turpat savā virtuvē! Tas ir ērti, ekonomiski un droši. Izmēģiniet to paši.

Kartupeļu novārījums ziediem

Kā mēslojumu var izmantot ūdeni, kurā vārīti kartupeļi, vai kartupeļu mizas. Laistīšanai nepieciešams atdzesēts novārījums, to var divreiz atšķaidīt ar parastu ūdeni.

Regulāras barošanas ar kartupeļu novārījumu jēga ir tāda, ka kartupeļi satur diezgan daudz cietes, un ciete ir lielisks organisko barības vielu dinamiskais buferis, ko augošais augs pakāpeniski aktīvi izmantos, pastāvīgi nodrošinot tā pilnvērtīgu attīstību un sulīgu augšanu.

Kafijas biezumi

Mēslojums istabas puķēm no kafijas biezumiem ir lieliska iespēja kafijas dzeršanas cienītājiem. Galu galā pēc kafijas dzeršanas katru dienu paliek kafijas biezumi, kas parasti regulāri nonāk atkritumu tvertnē.

Lasi vēl: Oriģinālā Olivjē salātu recepte ar kūpinātu skumbriju

Izmēģiniet pievienot kafijas biezumus savu augu podiņos, un jūs redzēsiet, cik pateicīgi būs jūsu zaļie favorīti. Kafijas biezumi ne tikai bagātina blīvo augsni ar slāpekli un fosforu, bet arī uzirdina to, padarot vieglāk elpojošu. Tas ļoti labvēlīgi ietekmē augu sakņu sistēmas labsajūtu.

Ziedu audzētāju informatīvajā vidē vienmēr ir nebeidzami strīdi par to, vai augsni paskābina kafijas biezumi vai nē. Viens viennozīmīgs viedoklis šajā jautājumā vēl nav izstrādāts, tāpēc kafijas biezumus ar maksimālu piesardzību izmantojiet tiem augiem, kuri nepanes skābu augsni.

Tējas novārījums mēslošanai

Parastas melnās tējas novārījums lieliski noder arī kā mājas mēslojums istabas augiem.

Tējas sastāvs ir ļoti bagāts ar minerālvielām, tāpēc, mēslojot ar tējas novārījumu, augi tiks apgādāti galvenokārt ar tādiem elementiem kā kālijs, kalcijs, magnijs, mangāns, nātrijs un dzelzs. Tēju vēlams lietot izžāvētā veidā, lai augsne irdinātos, un ar nepagatavotas tējas atlikumiem var laistīt arī stādījumus podos.

Svarīgi ņemt vērā, ka tēja satur tanīnus, tāpēc laistīt puķes ar šo dzērienu pārāk bieži nevajadzētu, pretējā gadījumā jūs varat pārāk paskābināt augsni. Tas pats attiecas uz tējas lapu pievienošanu augsnei no tējas novārījuma.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment